Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Woensdag 21 Juli 2021

    Natuurlijk Hyaluronzuur: anti-age wondermiddel of fabeltje?

    Ik weet nog goed toen hyaluronzuur jaren geleden voor het eerst geïntroduceerd werd. Het leek het zoveelste veelbelovende middel in de strijd tegen het ouder worden te zijn. Jaren later, is het nog steeds een van de meest veelbesproken middelen als het gaat om anti-age verzorging. Gerenommeerd natuurcosmetica merk Eco Cosmetics heeft een complete lijn met gezichtsverzorgingsproducten op basis van hyaluronzuur. Reden  genoeg om voor jullie in de wetenschap van hyaluronzuur te duiken.

     

    Hyaluronzuur is lichaamseigen

    Hyaluronzuur zit vooral in de verschillende lagen van onze huid. Natuurlijk hyaluronzuur is in de huid verbonden aan collageen en water, en zorgt ervoor dat de huid gehydrateerd en stevig blijft en dat gewrichten soepel blijven. Hyaluronzuur is dus eigenlijk een bouwsteen om ons bind- en zenuwweefsel flexibel te houden en te herstellen.

     

    Hyaluronzuur en huidveroudering

    Naarmate je ouder word maakt vooral de bovenste laag van je huid minder hyaluronzuur aan, dit zie je terug in verslapping van je huid. Ook verschijnen de eerste lijntjes en rimpeltjes en kan je huid een doffere futloze uitstraling krijgen. Hyaluronzuur in een dag- of nachtcrème kan je huid weer helpen hydrateren en vernieuwen zodat de huid er gladder, elastischer en steviger uit kan gaan zien. Fijne lijntjes en rimpels kunnen verminderen.

     

    Verschillende vormen van hyaluronzuur

    Hyaluronzuur kan zowel van synthetische oorsprong als van een natuurlijke oorsprong zijn. In natuurlijke vorm kan het bijvoorbeeld geproduceerd worden uit suiker in een bio fermentatieproces. Het kan zelfs gemaakt worden uit hanenkammen. Gelukkig zijn de hyaluronzuur producten van Eco Cosmetics diervriendelijk en vegan, en hoef je je daar dus geen zorgen over te maken.

     

    Aanvullen van een hyaluronzuur tekort

    Hoewel we vaak als eerste aan crème en gels denken, kun je hyaluronzuur ook in de vorm van een supplement aanvullen. Wil je het daarom grondig aanpakken, gebruik dan een gezichtsverzorging met hyaluronzuur in combinatie met een voedingssupplement.

     

    Hyaluronzuur een wondermiddel of fabeltje? Hoewel de wonderen de wereld zeker niet uit zijn, kunnen we het ouder worden niet tegengaan. Wel laat de wetenschap en onze persoonlijke jarenlange ervaring in deze branche ons zien dat een goede anti-age huidverzorging met hyaluronzuur de eerste tekenen van het ouder worden kunnen verzachten. Heb je daarnaast een gezond eetpatroon en drink je genoeg water? Dan zal jouw huid je dankbaar zijn.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »