Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Dinsdag 20 Juli 2021

    Aan de slag met etherische oliën? Zo doe je dat

    We kennen allemaal het bijzondere voorbeeld van iemand die uit een coma ontwaakt door het horen van de stem van zijn geliefde. De workaholic die door een teveel aan stress een hoge bloeddruk krijgt. Wat laat dit nu eigenlijk zien? Dit laat zien dat de gezondheid van de mens niet slechts uit een gezond lichaam bestaat. Ons denken en voelen speelt een krachtige rol als het gaat om onze gezondheid als een geheel.

     

    Geuren als therapie

    Herken je dat? De geur van lavendel die je terug brengt naar die vakantie in Frankrijk waar je je eerste liefde hebt ervaren. Nostalgie. De geur van vers gebakken koekjes die je terug brengen je naar je visite aan je oma. Gemis.

    Geuren kunnen emoties en gevoelens opwekken. Die gevoelens en emoties hebben weer invloed op onze gezondheid als geheel. Zo is de geur van kamille kalmerend, en helpt de geur van lavendel je beter slapen. Geuren worden dan ook vaak ingezet om een beoogd doel te versterken. Denk aan de yoga studio die de geur van sandelhout gebruikt voor focus tijdens een meditatie. Of een moeder die de geur van eucalyptus gebruikt voor een verkouden kind.

     

    Hoe gebruik ik een natuurlijke, etherische olie?

    Belangrijk om te weten is dat een etherische olie een pure, natuurlijke olie is die te sterk is om direct op de huid aan te brengen. Een etherische olie moet je daarom liefst vermengen met een basisolie zoals amandelolie of jojoba-olie. Met deze easy-to-go-to methodes kun je eenvoudig profiteren van de voordelen van etherische olie:

     

    In een diffuser

    Via een diffuser als de Aromastream mini, die op batterijen werkt en een compact formaat heeft, heb je altijd de juiste geur bij de hand. Wellicht kun je ‘s morgens een opwekkende citrus geur gebruiken om je focus te behouden, terwijl je ‘s avonds juist een ontspannende geur nodig hebt om de drukte van de dag achter je te laten. Een diffuser functioneert soms met een water reservoir en soms met handig geurvliesje (zoals bij de Taoasis Aromastream Mini).

     

    In een bad

    Voor gebruik in bad moet je de olie eerst oplossen in een basisolie (jojoba olie bijvoorbeeld). Je kan voor thuis echter ook honing of zeezout gebruiken. Belangrijk is dat je de olie goed oplost voordat je het aan het badwater toevoegt. Gebruik dan 10 tot 15 druppels olie op 1 tot 3 eetlepels basisolie voor een vol bad.

     

    Bij een massage

    Massage is een eeuwenoude manier waarbij etherische olie ingezet kan worden als therapie. Niet alleen werkt de geur als genezer, maar ook wordt de olie door de huid opgenomen. Let er wel op dat etherische olie niet direct op de huid aangebracht dient te worden. Gebruik ook hier een natuurlijke draagolie (15 tot 20 druppels olie op een flesje van 125 ml).

     

    Als handige room- of textielspray

    Een favoriete toepassing van ons is heel eenvoudig zelf te maken. Je doet 100 ml afgekoeld, gekookt water in een oud sprayflesje. Voeg hier 30 tot 40 druppels etherische olie, of een mix van oliën, aan toe. Goed schudden voor gebruik. Je kunt deze spray vervolgens gebruiken voor je hoofdkussen of om bijvoorbeeld kleding en textiel van een geur te voorzien.

     

    Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier onze selectie van natuurlijke, etherische oliën van Taoasis.

    News & updates

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »